kontakt  |   logga in  |  Vlj sprĺk       
 
   FAQ
   Preguntas frequentes
   FAQ
   FAQ
   Questions
 
spanska kurser i latinamerika
boka nu
latinamerika
mexiko - guanajuato
costa rica - tamarindo
ecuador - montañita
peru - cusco
chile - santiago
argentina - buenos aires
spanien
follow us
       

Vanliga frågor

Allmänt
  Vad gör Linguaschools?
  Linguaschools erbjuder språkkurser utomlands. Linguaschools ordnar kurs, samt boende och transferservice vid önskemål.
 

Bokning och betalning
  När kan jag börja?
  Alla kurser börjar på en måndag och slutar på en fredag. Det går alltså inte att börja mitt i veckan. Intensivkurserna startar varje måndag, med två undantag, Bestämda startdatum gäller för nybörjarkursen och DELE-kursen. Klicka på "Startdatum och officiella helgdagar" under flikarna "kurser" för att se vilka startdatum som då gäller i varje stad.
 
  Kan jag boka och börja nästa vecka?
  För att kunna garantera dig en plats på en av våra kurser bör du skriva in dig minst två veckor innan kursstart. Om du vill börja inom två veckor kan du kontakta oss så undersöker vi möjligheterna.
 
  Hur räknar jag ut priset och bokar kurs?
  Priser är i US dollar. Du kan lätt räkna ut priset för kurs, boende, etc. på mindre än en minut. Klicka antingen på fliken "bokning" eller på "boka nu". När du klickar på de alternativ du är intresserad av i rullgardinsmenyn kommer prisuppgifterna upp till höger. Alla eventuella avgifter, som registreringsavgift, sommartillägg och kostnader för skolmaterial är inräknat i priset. Du kan också klicka på fliken "priser" under varje stad för att se priserna för kurser, boende och transfer.

Om du sedan väljer att boka klickar du på knappen ”Boka nu”: Följ sedan stegen i bokningssystemet. Steg 1: Välj kurstyp och typ av boende. Steg 2: Fyll i dina personuppgifter i formuläret. Steg 3 Läs och godkänn de allmänna villkoren innan du klickar på knappen "Gå till betalning". Steg 4: För att slutföra och registrera din bokning måste du betala en handpenning på 150 USD. Om du har frågor eller det uppstått något problem vid bokningen, kontakta oss.

 
  Hur betalar jag?
  Du betalar en handpenning på 150 USD till linguaschools för att registrera din bokning (steg 3 i bokningsprocessen). Resterande summa (kurs, boende och transfer från flygplatsen) ska vara inbetald innan kursen startar. Du kan betala resterande summa på den första skoldagen direkt i skolans reception. Du kan också göra betalningen via linguaschools i förväg. Logga in på din personliga linguasida på nätet (se beskrivningen nedan).
 
  Vilka betalningsalternativ kan jag välja mellan?
  Din bokning behandlas först när vi mottagit betalningen av din handpenning. Du kan betala handpenningen med kreditkort. Vi accepterar Visa och American Express. Du kan också betala via PayPal eller göra en internationell banköverföring. Om du väljer att betala genom internationell banköverföring kommer du att få ett mejl med instruktioner. Använd det referensnummer som anges i mejlet.
 
  Kan jag boka för två (eller fler personer) samtidigt?
  Om två personer eller fler vill gå en kurs tillsammans måste varje person boka via bokningssystemet på vår webbplats. På sida 2 i bokningsformuläret kan du ange namnet på den eller de personer som du ska resa, läsa kursen och/eller eventuellt bo tillsammans med i rutan "Kommentarer". Linguaschools ser till att ni placeras i samma boende och/eller klass (om er spansknivå är densamma). Om fler än två personer bokar tillsammans kan vi inte garantera att alla placeras i samma boende. Kontakta oss för mer information.
 
  Tar Linguaschools ut en avgift vid bokningen?
  Nej, linguaschools tar inte ut någon särskild bokningsavgift eller andra servicekostnader. Priset är alltid detsamma som det pris du skulle ha betalat om du bokade direkt på skolan.
 
  Kan jag boka en kurs utan att boka boende?
  Om du inte vill boka boende väljer du alternativet "Nej, inget boende" i rullgardinsmenyn.
 
  Kan jag boka kurser i olika städer samtidigt?
  Ja, det är möjligt att kombinera kurser på flera skolor i olika städer. Du kan t.ex. välja att läsa fyra veckor i Barcelona och fyra veckor i Salamanca. Eller kombinera flera städer. Kontakta oss så räknar vi ur priset.
 
  Vad är "min linguasida"?
  Inom några dagar efter din bokning kommer du att få ett mejl med inloggningsuppgifter till din personliga informationssida på nätet. Där hittar du alla uppgifter om det program som du har bokat, resterande summa att betala och all information du behöver om kursen, adresser till skola och boende, viktiga telefonnummer, m.m. All information kommer att finnas tillgänglig senast sju dagar innan kursstart. Sidan är tillgänglig dygnet runt. Det är också möjligt att skriva ut informationen om du vill. På din personliga sida finns också ett spansktest som alla utom absoluta nybörjare ombes göra för att avgöra deras språknivå. Där fyller du också i dina ankomstuppgifter, t.ex. flygplanets ankomst till flygplatsen. De behövs om du t.ex. har bokat en flygplatstransfer eller boende genom oss.
 

Skolorna
  Var ligger skolorna?
  Våra spanskskolor är alltid centralt placerade, i eller nära stadens centrum. För att se skolornas exakta läge och adresser, gå till skolsidorna här på webbplatsen. Där finns kartlänkar.
 
  Hur tar jag mig till skolan?
  Skolans adress och tiden du behöver vara där på första skoldagen kommer att stå på din personliga sida (se ovan). Innan resan kommer du att få all information som du behöver för att ta dig från flygplatsen till ditt boende eller till språkskolan.
 
  Är skolan öppen under helger?
  Nej, under officiella helgdagar är skolan stängd. Det kan gälla såväl nationella som lokala helgdagar. Under fliken kurs för varje stad finns en lista med helgdagar. Här står datumen för de officiella helgerna i just den staden.
 
  Finns det Internet?
  Ja, det finns WiFi på alla skolor som du kan använda utan kostnad. Det finns också datorer på skolorna som du kan använda om du inte har en egen laptop.
 

Spanskkursen
  Hur lång tid kan en kurs vara som längst?
  Du kan läsa precis så länge som du själv vill. Du kan boka från 1 eller 2 veckor upp till ett halvår eller längre. Om den kurslängd du föredrar inte finns angiven i prislistan betyder det alltså inte att det inte är möjligt att läsa längre perioder. Kontakta oss för prisuppgifter.
 
  Hur lång tid tar det att lära sig spanska?
  Det är förstås inte lätt att svara på den frågan. Det varierar mycket från person till person. För många brukar 4 veckor (20 lektionstimmar per vecka) räcka för att uppnå en grundläggande spansknivå. Det här är förstås bara en generell bedömning. En idé om hur lång tid det kan ta att nå en viss nivå kan du få här: http://www.coe.int/T/DG4/Portfolio/?L=E&M=/main_pages/levels.html. I allmänhet tar det fyra veckor att komplettera en nivå när du läser en intensivkurs med 20 lektionstimmar per vecka. Men det beror förstås också på hur motiverad du är, hur mycket tid du lägger ned på studierna, etc.
 
  Får jag ett skriftligt intyg eller betyg?
  Ja, du får ett skriftligt intyg som anger den spanska kunskapsnivå som du har uppnått och vilken typ av kurs du har läst.
 
  Hur lång är en lektion?
  Lektionernas längd varierar från skola till skola. Titta under fliken ”kurs” för att se lektionens längd på den skola du är intresserad av. Nivån i min grupp är för hög/låg. Vad kan jag göra? Om du blir placerad i en grupp där spansknivån är för hög eller för låg jämfört med din egen kan du kontakta skolans reception eller sekreterare. De kan bäst avgöra möjligheterna för dig att byta grupp.
 
  Vilka är mina klasskamrater?
  Elevernas bakgrund är mycket varierad. Vare sig du är student eller inte har läst spanska på över tio år kommer skolans avslappnade atmosfär snart att få dig att känna dig som hemma. Under juli och augusti är antalet yngre elever på skolorna högre jämfört med resten av året. Eleverna kommer från hela världen. Nordamerika, Japan, Italien, Tyskland, Skandinavien, Nederländerna, Storbritannien, m.m...
 

Boende
  När är boendet reserverat?
  Boendet reserveras alltid från och med söndagen innan första skoldagen fram till lördagen efter sista skoldagen. Kontakta oss om du vill boka extranätter.
 
  Hur långt är det från boendet till skolan?
  Det beror på vilken stad du läser i. Titta under ”boende” för information om det maximala avstånden mellan skola och boenden.
 
  Vad inkluderas i boendepriset?
  Allt är inkluderat i priset, inklusive vatten, gas och el. Inga extra utgifter tillkommer. Vissa hyresvärdar kräver att hyresgästerna betalar en depositionsavgift. Summan betalas tillbaka när hyresgästen flyttar ut ifall inga skador eller andra problem uppstått.
 
  Finns det Internet?
  I vissa boenden finns Internet men det är inte något vi kan garantera. Om du vill ha Internet i boendet, skriv ett meddelande i kommentarsrutan i bokningsformuläret så gör vi vårt bästa för att ordna det.
 

Resan
  Ordnar linguaschools flyg- eller tågresor?
  Nej, du organiserar själv resan, men vi kan ge dig råd om hur du t.ex. hittar billiga flygbiljetter. Kontakta oss för tips.
 
  Vad är en flygplatstransfer?
  Du kan boka en transferservice från flygplatsen. Det innebär att en förare hämtar dig på flygplatsen och kör dig direkt till ditt boende eller till skolan. Priset beror på avståndet mellan flygplatsen och resmålet. Priserna anges på varje stads prissida. Tänk på att en flygplatstransfer är en enkelresa från flygplatsen vid ankomsten. Returtransfer till flygplatsen vid återresan ingår inte i priset. Tala med skolpersonalen om du vill boka en transfer till flygplatsen vid din hemresa.
 © lingua - allmänna villkor -  broschyr -  kontakta - 
linguaschools språksresa -  linguaenglish study english abroad -